4 Juli 2023

Uitvinders van Neste onderscheiden met de European Inventor Award 2023

Neste Corporation, Persbericht, 4 juli 2023 om 16.00 uur (EET)

Foto: Annika Malm, Pia Bergström, Jukka-Pekka Pasanen, Jukka Myllyoja en Blanka Toukoniitty van Neste zijn geëerd met de European Inventor Award 2023 in de categorie Industrie. Bron: European Patent Office

Neste, ‘s werelds grootste producent van duurzame vliegtuigbrandstof, hernieuwbare diesel en hernieuwbare grondstof oplossingen voor verschillende toepassingen in de polymeer- en chemische industrie, kondigt met trots aan dat haar uitvinders zijn onderscheiden met de prestigieuze European Inventor Award 2023 in de categorie Industrie. De prijs werd toegekend door het Europees Octrooibureau (EOB). De prijs in de categorie Industrie is een erkenning voor uitvinders van commercieel succesvolle technologieën die gepatenteerd zijn door grote Europese bedrijven. De prijs werd vandaag, 4 juli 2023, uitgereikt tijdens een ceremonie in Valencia, Spanje.

Het winnende team dat Neste vertegenwoordigde waren Pia Bergström, Senior Specialist, Feedstock; Annika Malm, Senior Associate; Jukka Myllyoja, R&D Fellow; Jukka-Pekka Pasanen, Senior Associate, en Blanka Toukoniitty, Technical Support Lead, Feedstock growth. Ze werden bekroond voor hun werk om afval en residuen om te zetten in hoogwaardige hernieuwbare oplossingen. Op dit gebied zijn ze betrokken geweest bij het innovatiewerk en gerelateerde patenten.

“Dankbaarheid staat hoog in ons vaandel - we waarderen deze prijs enorm. We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle medewerkers die met hun kennis, inzet en niet aflatende steun hebben bijgedragen aan Neste’s buitengewone prestatie om afval en residuen om te zetten in hoogwaardige hernieuwbare oplossingen. Deze prijs is een beloning voor onze samenwerking en het harde werken op lange termijn aan de gemeenschappelijke bedrijfsdoelen”, aldus het winnende team van Neste.

“Als bedrijf zijn we blij en vereerd om de European Inventor Award te ontvangen. Deze erkenning weerspiegelt de intelligentie, passie en het niet-aflatende streven naar uitmuntendheid van de vernieuwers van Neste. Het versterkt ons streven naar innovatie en onze positie als toonaangevende speler in de sector. Ik wil de winnaars van harte feliciteren met de prijs en hen bedanken voor hun bijdrage aan het succes van het bedrijf”, zegt Lars Peter Lindfors, Executive Vice President Innovation bij Neste.

Innovatie heeft de groei van Neste steeds aangedreven en is één van de factoren die het succes van Neste mogelijk maken. Vooruitkijkend is Neste vastbesloten om haar onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatiewerk te bevorderen om nieuwe innovatieve oplossingen te creëren die een antwoord bieden op veranderende uitdagingen en bijdragen aan de ontwikkeling van de industrie. Deze prestigieuze erkenning motiveert het bedrijf nog meer om uitmuntendheid na te streven en de grenzen van innovatie te verleggen.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met Neste's mediadienst, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET). Abonneer op Neste’s (pers)berichten via https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2022 bedroeg de omzet van Neste 25,7 miljard euro. Lees meer: neste.nl