28 Januari 2019

Neste verkozen als een van de duurzaamste bedrijven ter wereld op basis van CPD Climate Change beoordeling

Published in Nieuws

Neste Corporation persbericht 28 januari 2019, 11:00 uur (EET)

Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel, is door non-profit milieuorganisatie Climate Disclosure Project (CDP) aangemerkt als een wereldwijde leider als het gaat om inspanningen voor het klimaat . Neste bereikt daarmee een plaats op de CDP Climate Change ‘A Lijst’. Wereldwijd hebben slechts 126 bedrijven deze ‘A lijst’ plaatsing gekregen. Neste is het enige energiebedrijf dat dit niveau heeft bereikt.

CDP Climate Change richt zich op het beoordelen van bedrijfsmaatregelen om klimaatrisico’s te bestrijden en het benutten van de zakelijke kansen die producten en diensten met een lage koolstofuitstoot bieden. In Nederland is Neste bekend als de producent van de hernieuwbare diesel Neste MY, met een van hun raffinaderijen gevestigd in Rotterdam. In het resultaat dat op 22 januari door CDP bekend werd gemaakt, zijn de klimaatinspanningen van Neste nog beter beoordeeld dan in de voorgaande jaren. Daarmee behaalt Neste het best mogelijke resultaat op de ‘A lijst’. De plaatsing op de ‘A-lijst’ is gebaseerd op Neste’s duurzaamheidsprestaties in 2017.

“Onze emissiearme oplossingen zijn onze grootste bijdrage aan de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te bestrijden. In 2017 hebben onze duurzame producten onze klanten geholpen de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen met in totaal 8,3 miljoen ton te verminderen en we streven naar nog hogere reducties”, zegt Simo Honkanen, Senior Vice President, Sustainability and Public Affairs bij Neste.

Neste heeft de afgelopen 12 jaar maatregelen ter preventie van klimaatverandering in CDP bekendgemaakt en zich gericht op de circulaire economie om emissies te verminderen. Vergeleken met conventionele fossiele diesel is de uitstoot van broeikasgassen bij Neste MY Renewable Diesel tijdens de levenscyclus van brandstof tot 90% lager.

CDP verzamelde van duizenden bedrijven data over hun milieueffecten, risico’s en kansen, voor onafhankelijke beoordeling tegen de scoringsmethodiek. De beoordeling heeft als doel de rol van ondernemingen te erkennen bij het halen van de doelstellingen van internationale klimaatovereenkomsten.

“We zijn zeer verheugd met onze plaats op de ranglijst van het CPD klimaatprogramma. Volgens onze evaluatie hebben we deze plaats behaald dankzij onze lange termijn acties in de strijd tegen klimaatverandering en onze solide prestaties op basis van verschillende criteria. Het is onze missie om duurzame oplossingen te bieden voor sectoren zoals transport en steden, luchtvaart, maar ook voor klanten op het gebied van polymeren en chemicaliën”, zegt Honkanen.

CDP publiceerde ook de resultaten voor zijn ‘Forest and Water Security’ programma’s. Hierin bereikten Neste’s prestaties de lijsten ‘B’ voor water, ‘A’ voor bossen en palmolie en ‘B’ voor bossen en veeproducten. Het onthullen van de ‘bosvoetafdruk’ is nog steeds zeldzaam in de energiesector. Neste blijft het enige bedrijf in de energiesector dat op transparante wijze zijn bosvoetafdruk bekend maakt als onderdeel van het wereldwijd bekende CDP Forest programma.

Kaisa Lipponen

Directeur, Corporate Communications and Brand Marketing

Meer informatie:

Pekka Tuovinen, Senior Advisor, Sustainability, tel +358 50 458 45 16, pekka.tuovinen(at)neste.com

Over CDP
CDP is een non-profit organisatie die het wereldwijde openbaarmakingssysteem voor investeerders, bedrijven, steden, staten en regio’s bijhoudt om hun milieueffecten en de ontwikkeling van een duurzame economie te beheren.

Lees ook:
Neste verkozen tot derde meest duurzame bedrijf ter wereld op de Global 100 lijst
Neste’s Sustainability Report 2017

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl