5 Januari 2018

70 jaar Neste: van een Finse olieraffinaderij tot 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel

Published in Nieuws under Mensen

Neste Corporation
Persbericht
5 januari 2018 om 9:00 uur (EET)

70 jaar Neste: van een Finse olieraffinaderij tot 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel

https://lh4.googleusercontent.com/Mr0MxvxYmxlvNFvH6UbFa_THXIulorN5h23VaRgeTjYSahh4qwXr1v1-u5FgoFXJ4m26J6-aV6fnXhRioD8LdjtgFebhFJ5EH6ypjH98S8I0n8EcG5cPtggpEE7GbwBcQOH69reCM9M

Neste viert zijn 70-jarig bestaan in 2018. Onze weg van een Fins olieraffinaderijbedrijf naar ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen vraagt om gedurfde oplossingen en voortdurende vernieuwing.

"De financiële prestaties van ons bedrijf zijn solide en we bieden producten en diensten aan die helpen bij het aanpakken van de grootste uitdaging van onze wereld: klimaatverandering. De kern van ons succes wordt gevormd door ons toegewijde personeel, dat gepassioneerd is over vernieuwing, en over het creëren van nieuwe en unieke oplossingen om aan de behoeften van klanten tegemoet te komen,” aldus President en CEO Matti Lievonen. "Om deze redenen is het thema voor dit jaar van ons 70-jarig bestaan ons bepalende thema: passie voor vernieuwing. We werken samen om ervoor te zorgen dat Neste ook voor toekomstige generaties belangrijk blijft.”

Neste werd 70 jaar geleden opgericht om de levering van olie in Finland veilig te stellen. De raffinaderijen van het bedrijf waren gebouwd met Amerikaanse technologie, maar het bedrijf was er op voorbereid om vanaf de eerste dag Russische ruwe olie als grondstof te gebruiken. Vanaf het allereerste begin heeft Neste zwaar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van zijn bedrijfsactiviteiten. Daarmee zijn we er in geslaagd om vakkundig een combinatie van formidabele industrie-ervaring met moderne zakelijke en ecologische waarden te combineren.

We zijn pioniers geweest bij het ontwikkelen van transport-brandstoffen van hoge kwaliteit voor moeilijke omstandigheden. En we zullen altijd doorgaan met het inslaan van nieuwe wegen op dit gebied. Een van de belangrijkste doelen van de R&D van Neste is het reduceren van verkeersemissies met behulp van betere brandstoffen. Dit is tevens een effectief middel om klimaatverandering in te perken. Een belangrijk groeigebied voor ons is hernieuwbare vliegtuigbrandstof omdat de luchtvaart de vervoerswijze is die de grootste groei laat zien. Neste MY Renewable Jet Fuel helpt bij het verminderen van de koolstofvoetafdruk van luchtverkeer. 

Neste Corporation

Kaisa Lipponen
Director, Corporate Communications

Meer informatie: Kaisa Lipponen, Director, Corporate Communications, tel. +358 50 458 5044

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) bouwt duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumentenbehoeften. Ons wereldwijde gamma producten en diensten stelt klanten in staat om hun ecologische voetafdruk te verminderen, door een combinatie van hoogkwalitatieve laag-uitstotende hernieuwbare producten en olieproducten met op maat gemaakte diensten.Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en residu-oliën, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We willen een betrouwbare partner zijn met een zeer gewaardeerde expertise, onderzoek en verantwoordelijke praktijken. In 2016 realiseerde Neste een netto verkoopcijfer van EUR 11,7 miljard, en wij staan in de Global 100 List van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer: neste.nl