5 Maart 2018

Medewerkers van Neste worden aangemoedigd om werktijd aan een goed doel te doneren

Published in Nieuws under Mensen

Neste Corporation
Nieuws
5 maart 2018

Medewerkers van Neste worden aangemoedigd om werktijd aan een goed doel te doneren

 

In december 2017 hielpen Neste's Hannele Jakosuo-Jansson, SVP, Human Resources and Safety en Lars Peter Lindfors, SVP, Technology met het bereiden van cakes voor het kerstconcert van het Leger des Heils.

Door de jaren heen hebben medewerkers van Neste zich zo nu en dan ingezet voor lokaal liefdadigheidswerk of anderszins positief bijgedragen aan de samenleving om hen heen. In 2018 worden medewerkers van Neste voor het eerst aangemoedigd om zich op structurele wijze voor dergelijke inspanningen in te zetten.

"Om zakelijk een goede burger te zijn en aan de samenleving bij de dragen is belangrijk voor ons bij Neste. Wij doen ieder jaar donaties aan lokale scholen, jongerenorganisaties, sportclubs en andere goede doelen. We doen tevens jaarlijkse donaties aan goede doelen en we gaan sponsorschappen aan op bedrijfsniveau. Aangezien we in 2018 de 70e verjaardag van Neste vieren, dachten we dat we wat meer zouden kunnen doen op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. Dit is de reden waarom we onze medewerkers de gelegenheid bieden om de helft van hun werkdag aan vrijwilligerswerk te wijden. Sommige groepen medewerkers, zoals diegenen die in ploegendiensten werken, hebben iets minder vrijheid om te kiezen hoe ze deelnemen vanwege de aard van hun werktaken hier bij Neste, maar toch krijgen ze desondanks een kans om op de een of andere manier hun bijdrage te leveren, "legt Hannele Jakosuo-Jansson, SVP, Human Resources and Safety bij Neste uit.

Medewerkers, teams en locaties van Neste kunnen kiezen waar zij vrijwilligerswerk willen doen, waarbij de criteria eruit bestaan dat er vrijwilligerswerk wordt gedaan in overeenstemming met de waarden van Neste en voor een organisatie die goed doet in de lokale gemeenschap of samenleving. Aan medewerkers wordt geadviseerd om bijvoorbeeld geen risicovol werk te doen of te werken voor politieke partijen of religieuze bewegingen.

Om een idee te krijgen van de algehele positieve invloed tracht Neste na te gaan hoeveel uren zijn werknemers hebben gedoneerd en hoeveel goede doelen er in een jaar zijn bijgekomen.

"Als ons samenwerkend liefdadigheidswerk een succes is, wie weet, misschien kunnen we het dan op een of andere manier bij Neste voortzetten" voegt Jakosuo-Jansson toe.

De leden van het directieteam geven het goede voorbeeld

Aan het einde van 2017 hebben de leden van het directieteam van Neste werktijd gedoneerd aan goede doelen en hebben ze geholpen op de manier die de voorkeur van elk goed doel had.

"Onze General Counsel Christian Ståhlberg en ik hebben geholpen bij het in elkaar zetten van meubilair bij een van de huizen van SOS Children's Villages in Finland. Andere leden van het directieteam hebben ook de voedselbank van Myllypuro en het Finse Leger des Heils geholpen,” legt Simo Honkanen, SVP, Sustainability and Public Affairs bij Neste uit.
"Mensen stonden meerdere uren in de koude regen in de rij terwijl ze op hun beurt wachtten om voedsel te ontvangen. Hun dankbaarheid voor wat ze kregen was ontroerend,” aldus Neste's Osmo Kammonen, Senior Vice President, Communications and Brand Marketing die medewerkers van Myllypuro Elintarvikeapu in Finland heeft geholpen bij het uitdelen van voedsel aan diegenen die het nodig hadden.

Meer informatie:
Hannele Jakosuo-Jansson, SVP, Human Resources and Safety, tel. +358 10 458 4688, hannele.jakosuo-jansson(@)neste.com

Volg #NesteLife op Twitter of Instagram gedurende 2018 om onder andere een indruk te krijgen van de ervaringen met vrijwilligerswerk van Neste-medewerkers.

Lees ook:
Neste uitgeroepen tot het op één na meest duurzame bedrijf ter wereld
Nieuwe mensenrechtenprincipes versterken de betrokkenheid van Neste

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) bouwt duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumentenbehoeften. Ons wereldwijde gamma aan producten en diensten stelt klanten in staat om hun ecologische voetafdruk te verminderen, door een combinatie van hoogkwalitatieve laag-uitstotende hernieuwbare producten en olieproducten met op maat gemaakte diensten. Wij zijn ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We willen een betrouwbare partner zijn met een zeer gewaardeerde expertise, onderzoek en verantwoordelijke praktijken. In 2016 bedroeg de netto verkoop van Neste 11,7 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer: neste.nl