1 November 2018

Peter Vanacker begint als President en CEO van Neste Corporation

Published in Nieuws under Mensen

Peter Vanacker CEO Neste

Neste Corporation - 1 november 2018 9 uur. (EET)

Zoals bekendgemaakt op 9 februari 2018, begint Peter Vanacker (geboren in 1966, MSc. Chemical Engineering) vandaag op 1 november 2018 als de nieuwe President en CEO van Neste Corporation. Hij trad in september 2018 in dienst bij Neste als Senior Executive en heeft zich sindsdien bekend gemaakt met de onderneming en activiteiten van Neste.

Voordat Peter Vanacker in dienst trad bij Neste heeft hij gewerkt als CEO en Managing Director van CABB Group GmbH. CABB is een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd actief is in fijne en gespecialiseerde chemicaliën. Vóór CABB had Vanacker een lange carrière bij Bayer waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van polyurethanen en vele belangrijke investeringsprojecten. Bij dit persbericht is een C.V. en foto van Peter Vanacker bijgevoegd.

"Neste is de afgelopen tien jaar zeer succesvol geweest in de transformatie van een nationaal olieraffinaderijbedrijf naar 's werelds grootste duurzame producent van hernieuwbare diesel. Samen met de medewerkers van Neste, de Raad van Bestuur en mijn collega's in de directie zullen we hard blijven werken om winstgevende groei te realiseren en focussen we ons op het creëren van de toekomst. Tegelijkertijd zullen we onszelf blijven vernieuwen en uitdagen ", zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.

"Ik ben onder de indruk van de gedrevenheid en motivatie van elke Neste medewerker om deel uit te  maken van het bedrijf. Ik heb gemerkt dat wij, als medewerkers, gepassioneerd zijn om een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren. Dit is voor mij heel inspirerend en vormt het DNA van ons bedrijf ", vervolgt Vanacker.

Matti Lievonen, die sinds 2008 President en CEO van Neste Corporation was, gaat met pensioen nadat hij zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Directeur, Corporate Communications and Brand Marketing

 

Meer informatie: Kaisa Lipponen, Corporate Communications en Brand Marketing, tel. +358 50 458 5044, kaisa.lipponen (at) neste.com

 

Bijlagen:

Het C.V. van Peter Vanacker

Foto van Peter Vanacker

 

Neste in het kort

Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl