21 Januari 2020

2020 Global 100: Neste in top 3 meest duurzame bedrijven ter wereld

Neste Corporation, persbericht, 21 januari 2020 om 07:15 uur (EET).

Neste staat opnieuw op de 3e plaats van de Corporate Knights Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. Dit is de derde keer dat Neste in de top 3 eindigt en de 14e achtereenvolgende keer dat het bedrijf in de Global 100-lijst is opgenomen. Neste staat daarmee langer op de lijst dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.

"We zijn ontzettend blij dat we opnieuw worden erkend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Wij zijn vooral vereerd omdat veel bedrijven hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid voortdurend verbeteren, waardoor het elk jaar moeilijker wordt om op de lijst te komen. Het doel van Neste is het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen, met name door het aanpakken van de klimaatcrisis. Dit vereist een inspanning van ons allemaal. Het is geweldig om te zien dat wereldwijd steeds meer bedrijven duurzaamheid centraal stellen in hun strategie", zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste. 

De Global 100-lijst is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheidsprestaties onder bedrijven die wordt samengesteld door het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights. Dit jaar werden 7.395 bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar beoordeeld. De ranglijst is gebaseerd op een beoordeling van maximaal 21 belangrijke prestatie-indicatoren, variërend van milieuprestaties tot resource management, personeelsmanagement, financieel management, duurzaam gegenereerde omzet en prestaties van leveranciers.

Volgens Corporate Knights "laten de Global 100 bedrijven zien dat bedrijven die duurzaamheid tot hun kernactiviteit rekenen, het beter doen dan de concurrentie. Neste blijft in de top drie staan dankzij hun toonaangevende focus op duurzaamheid."

Neste is de afgelopen tien jaar een uitgebreide transformatie ondergaan: het doel van de voormalige lokale oliemaatschappij is nu om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Neste richt zich op het helpen van klanten in de transportsector en steden, luchtvaart en polymeren & chemicaliën om hun bedrijf duurzamer te maken.  

"We zullen onze klanten oplossingen blijven bieden om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen en het wereldwijde probleem van afvalplastic op te lossen. Daarnaast zullen we samenwerken met onze partners om de duurzaamheid van onze activiteiten voortdurend te verbeteren. We willen ervoor zorgen dat we ook in de komende jaren de erkenning waardig zijn", vervolgt Vanacker.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications (act.)

Lees meer:

Corporate Knights Global 100 list 2020

Voor meer informatie: Mediacontacten Neste, telefoon +358 50 458 5076, e-mail media(at)neste.com, werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur (EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2018 bedroeg de omzet van Neste 14,9 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl