25 Mei 2018

Neste verwerft de meerderheid van de aandelen van de Nederlandse dierlijkvet handelaar IH Demeter B.V.

Neste Corporation
Press Release
25 May 2018 at 9 am (EET) 

Neste verwerft meerderheid van de aandelen van de Nederlandse dierlijkvet handelaar IH Demeter B.V.

 

Neste, een producent van duurzame brandstoffen uit afval en residuen, en IH Demeter B.V., een handelaar in dierlijke vetten en eiwitten, zijn overeengekomen dat Neste volledige zeggenschap en 51% van de aandelen van IH Demeter B.V. verkrijgt, waardoor Neste de controlerende aandeelhouder wordt. De huidige eigenaren blijven de mede-eigenaars. De transactie wacht op de goedkeuring van de regelgevende instanties.

 

"Dit is een belangrijke stap voor Neste in onze strategie om een ​​wereldwijd afval- en residugrondstofplatform op te bouwen om de beschikbaarheid en concurrentiepositie van grondstoffen te waarborgen. We zijn erg blij dat de eigenaren van IH Demeter B.V. ons aanbod hebben geaccepteerd en vertrouwen erop dat we het bedrijf verder kunnen ontwikkelen," zegt Kaisa Hietala, Neste’s Vicevoorzitter voor de zakelijke markt van hernieuwbare producten.

 

"IH Demeter B.V. heeft een lange geschiedenis en goede prestaties geleverd tijdens het samenwerken met Neste. Met een efficiënte Europese logistieke opzet is het bedrijf goed gepositioneerd om Neste te helpen bij het leveren van toekomstige grondstofvolumes aan onze raffinaderijen met duurzame producten," vervolgt Hietala.

 

"We zijn trots op onze kennis op het gebied van het verkennen van grondstoffen en ons vermogen om de logistiek van dierlijke vetten en eiwitten te beheren. Het bedrijf heeft een lange en succesvolle geschiedenis als familiebedrijf. We kijken uit naar de samenwerking met Neste om ons bedrijf verder op te bouwen en de toekomstige groei veilig te stellen", zegt Floris Ebeli, van IH Demeter B.V.

 

De koopovereenkomst is ondertekend en de partijen zijn overeengekomen dat de aankoopprijs niet bekend wordt gemaakt. Het nieuwe bedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid Neste Demeter B.V. gaan heten.

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Director, Corporate Communications

 

Meer informatie:

Kaisa Hietala, Executive Vice President, Renewable Products business areas, Neste, tel.

+358 10 458 4128

Floris Ebeli, Owner, IH Demeter B.V., tel. +31 6 53115202

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumenten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot in het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: ​​neste.nl

 

IH Demeter B.V. in het kort

Demeter werd opgericht in 1924 en is een grote handelaar geworden op het gebied van dierlijke vetten en eiwitten. Momenteel omvat het netwerk van Demeter zo'n 150 destructiefaciliteiten in heel Europa. Daar worden dierlijke vetten en eiwitten verkregen en getransporteerd naar eigen opslagfaciliteiten.