25 Januari 2021

2021 Global 100: Neste uitgeroepen tot 4e meest duurzame bedrijf ter wereld

Published in Nieuws under Duurzaamheid

 

Neste Corporation, Persbericht, 25 januari 2021 om 07:15 uur (EET)
 
Neste staat op de 4e plaats van de Corporate Knights Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. Dit is de 15e opeenvolgende keer dat het bedrijf in de Global 100-lijst is opgenomen. Neste staat daarmee langer op de lijst dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.
 
“We zijn ontzettend blij dat we worden erkend als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Veel bedrijven zijn voortdurend bezig om hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid te verbeteren waardoor het ieder jaar moelijker wordt om in de lijst opgenomen te worden. Het is geweldig om te zien dat wereldwijd steeds meer bedrijven duurzaamheid centraal stellen in hun strategie", zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.
 
"Ons doel om een ​​gezondere planeet voor onze kinderen te creëren, motiveert ons elke dag om de lat hoger te leggen. Wij zijn ervan overtuigd dat we er samen met onze partners in kunnen slagen om de gevolgen van de klimaatcrisis te verminderen. Daarnaast blijven we ons ook inzetten om de duurzaamheid van onze eigen activiteiten te verbeteren", vervolgt Vanacker.
 
De Global 100-lijst is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheidsprestaties onder bedrijven die wordt samengesteld door het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights. Dit jaar analyseerde Corporate Knights 8.080 bedrijven ten opzichte van hun wereldwijde sectorgenoten. De ranglijst is gebaseerd op een beoordeling van maximaal 24 belangrijke prestatie-indicatoren, variërend van milieuprestaties tot resource management, personeelsmanagement, financieel management, duurzaam gegenereerde omzet en prestaties van leveranciers.
 
Volgens Corporate Knights, "behoudt Neste een toppositie in de lijst dankzij haar toonaangevende focus op duurzaamheid en, in het bijzonder, haar uitstekende prestaties op het gebied van duurzaam gegenereerde omzet en duurzame investeringsindicatoren."
 
Dankzij haar transformerende ontwikkeling is Neste uitgegroeid van een lokale oliemaatschappij tot een wereldwijde marktleider in hernieuwbare en circulaire technologieën. Neste creëert oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar de circulaire economie te versnellen. Het bedrijf helpt klanten in de transportsector en steden, de luchtvaart, en in de polymeren- en chemische industrie om hun bedrijven duurzamer te maken. 
 
Neste Corporation
 
Susanna Sieppi
Directeur, Communicatie
 
Voor meer informatie:
Corporate Knights Global 100 list 2021
 
Mediacontacten Neste, telefoon +358 50 458 5076, e-mail media@neste.com, werkdagen tussen 8.30 en 16.00 uur (EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afvalstoffen, reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen vanaf 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Als technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten, met de intentie om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren we ook hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro, waarbij 82% van de vergelijkbare bedrijfswinst afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.nl