12 December 2022

Neste opnieuw erkend als een van de duurzaamheidsleiders in de 2022 Dow Jones Sustainability Indices

Neste Corporation, Persbericht, 12 december 2022 om 11.00 uur (EET)

Neste is voor het 16e achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Neste staat zowel in de DJSI World als de DJSI Europe lijst als één van de toonaangevende duurzame bedrijven in de wereld.

De prestaties van Neste kregen de beste scores van de sector in de categorieën materialiteit, milieu en sociale rapportage, mensenrechten en de ontwikkeling van menselijk kapitaal, wat bijdroeg aan de opname van het bedrijf bij de top van de bedrijven.

“Neste wordt sterk gedreven door haar ambitieuze duurzaamheidsvisie en klimaatdoelstellingen. Dat wij dit jaar opnieuw zijn opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices toont aan dat wij de juiste vooruitgang hebben geboekt om een wereldwijde leider te worden op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen. Onze mensen hebben de verantwoordelijkheid genomen om deze verandering te realiseren en we zijn erg trots op deze erkenning, die ook door onze belanghebbenden zeer wordt gewaardeerd,” aldus Minna Aila, Senior Vice President, Sustainability and Corporate Affairs, Neste.

De bedrijven die in aanmerking komen voor de S&P Dow Jones Indices worden geselecteerd voor opname op basis van een uitgebreide beoordeling in de S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA). Sinds 1999 is de CSA in samenwerking met Dow Jones Indices (nu S&P Dow Jones Indices) één van de belangrijkste en meest toonaangevende wereldwijde duurzaamheidsbenchmarks. De beoordeling van bedrijven is dit jaar gebaseerd op hun prestaties in 2021. Elk jaar worden alleen toonaangevende bedrijven in elke sector opgenomen in de indexen.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met de mediaservice van Neste, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (tijdens weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET). Abonneer u op de persberichten van Neste op www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro. Lees meer: neste.nl