23 Januari 2018

Neste tweede op de lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld

Neste Corporation
Persbericht
23 January 2018 om 8:45 am (EET)

Neste tweede op de lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld

Neste behaalde haar hoogste positie ooit door tweede te worden op de Global 100 list van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Het is de twaalfde achtereenvolgende keer dat Neste in deze lijst vertegenwoordigd is, dat is langer dan elk ander energiebedrijf ter wereld.

Net als afgelopen jaar blijft Neste de best presterende onderneming in de energiesector. Neste moet dit jaar alleen Dassault Systemes, een softwarebedrijf uit Frankrijk, voor zich dulden.

 

Een significante verbetering van positie, dankzij de strategische keuzes van Neste.

 

Neste sprong van de 23ste plaats vorig jaar naar de 2e plaats dit jaar. Deze prestatie werd met name mogelijk gemaakt door de aanhoudende goede prestaties van het bedrijf, voornamelijk op het gebied van schone luchtproductiviteit, waarbij de luchtuitstoot van het bedrijf werd gemeten. Dit jaar werd er ook gekeken naar ‘Green Revenue’, wat bedrijven bovenaan de lijst heeft geholpen om zich te onderscheiden. Dat Neste de top heeft behaald is te danken aan de transformatie naar hernieuwbare oplossingen.

 

"Anders dan bij voetbal of hockey wordt een tweede plaats op de Global 100 list absoluut als een overwinning beschouwd. We zijn ontzettend blij en vereerd met het behalen van dit resultaat. De felicitaties gelden ook voor al onze medewerkers en externe stakeholders, die hebben bijgedragen aan de voortdurende verbetering van onze prestaties op het gebied van duurzaamheid", aldus President & CEO Matti Lievonen van Neste.

 

Neste levert zijn grootste bijdrage aan duurzaamheid door het raffineren van hoogwaardige hernieuwbare producten, zoals Neste MY Renewable Diesel, dat bestaat uit laagwaardige afval- en restproducten. De koolstofhandafdruk van Neste’s hernieuwbare producten zorgt ervoor dat er op jaarbasis miljoenen metrische tonnen aan broeikasgassen wordt gereduceerd. In 2016 werd er 6.7 miljoen ton aan emissies bespaard met de vervanging van fossiele producten door de hernieuwbare producten van Neste. Dit komt neer op een besparing van 2.4 miljoen personenauto’s gedurende een jaar - tweemaal het aantal auto’s dat rondrijdt in  Berlijn. De koolstofhandafdruk voor 2017 moet nog worden berekend, maar die zal zelfs nog positiever zijn.

 

"We zijn vastbesloten om de prestaties van onszelf en de partners waarmee we werken te verbeteren. We hebben al een aanzienlijke impact gerealiseerd op de de-carbonisatie van de transportsector. We zijn nu ook actief in de luchtvaart- en de chemische industrie met het doel om een soortgelijke klimaatbijdrage te leveren en hun transformatieprocessen te ondersteunen", voegt Lievonen toe.

 

De aanpak van Global 100 is uniek omdat het alle beursgenoteerde bedrijven met minimaal $1 miljard omzet beoordeeld (ongeveer 5.900 bedrijven werden geëvalueerd). Alle sectoren en geografische gebieden worden meegenomen. De ranking is gebaseerd op openbare gegevens. De Global 100 list houdt vast aan indicatoren die objectief kunnen worden gemeten - en probeert niet de mate van blootstelling van bedrijven aan kwalitatieve duurzaamheidsrisico's te meten. De evaluatie is dus gebaseerd op gegevens, niet op beoordeling of reputatie.

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Director, Corporate Communications

 

Meer informatie:

Pekka Tuovinen, Senior Advisor, Sustainability, tel +358 50 458 4516, pekka.tuovinen(@)neste.com

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumenten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: ​​neste.nl