19 Januari 2022

Neste voor de 16e achtereenvolgende keer opgenomen in de Corporate Knights 2022 Global 100l-lijst

Published in Nieuws under Duurzaamheid

Neste Corporation, Persbericht, 19 januari 2022 07:15 a.m. (EET)

Neste is voor de 16e achtereenvolgende keer opgenomen in de Corporate Knights 2022 Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Neste staat al langer in de lijst dan enig ander energiebedrijf ter wereld. In 2022 staat Neste op de 24e plaats in de lijst en op de 1e plaats binnen zijn referentiegroep.

In de 2022-lijst heeft Corporate Knights een nieuwe methodologie geïntroduceerd voor het formuleren van ‘Clean economy’-indicatoren, waardoor de positie van Neste ten opzichte van voorgaande jaren is veranderd. Corporate Knights classificeert ‘Clean Revenues’ en ‘Clean Investments’ in overeenstemming met hun Corporate Knights Clean Taxonomy. Deze nieuwe methode weegt het absolute aandeel van Clean Revenues en Clean Investments op dezelfde manier als de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Voorheen was de score gebaseerd op de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

Corporate Knights analyseerde 6.914 bedrijven in vergelijking met wereldwijde branchegenoten en Neste was een van de bedrijven die de top 100 haalde. Neste werd beoordeeld in de referentiegroep ‘Raffinage, petrochemie en organische basischemicaliën’ met daarin 160 bedrijven. Neste kwam hierbij als de beste in de industrie naar voren.

“We zijn er trots op opnieuw in de index te zijn opgenomen. Het is een erkenning is van Neste's inspanningen en prestaties op het gebied van duurzaamheid. In 2021 hebben wij grote vooruitgang geboekt bij onze strategische transformatie om een wereldleider te worden in hernieuwbare en circulaire oplossingen. We blijven hoge eisen stellen op het gebied van duurzaamheid en in 2021 hebben we onze duurzaamheidsvisie verbreed, onze klimaatverplichtingen uitgebreid met Scope 3-emissies en de ambitie gesteld om van Porvoo in 2030 de meest duurzame raffinaderij in Europa te maken. Het bemachtigen van een plaats op de lijst wordt elk jaar veeleisender, omdat bedrijven hun duurzaamheidsagenda versterken om een duurzame bedrijfsvoering voor de toekomst te garanderen. Dit moet elk bedrijf aanmoedigen om de lat hoog te leggen en nog harder te werken om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken,” aldus Minna Aila, Senior Vice President, Sustainability and Corporate Affairs bij Neste.

De Global 100-lijst is een jaarlijkse ranglijst van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven die wordt samengesteld door het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights. De ranglijst is gebaseerd op een beoordeling van 23 belangrijke duurzaamheidsindicatoren, variërend van milieuprestaties tot resource management, personeelsmanagement, financieel management, schone investeringen en duurzaam gegenereerde omzet en ook prestaties van leveranciers.

Neste creëert oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar de circulaire economie te versnellen. Het bedrijf verwerkt afval- en reststoffen en innovatieve grondstoffen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor de polymeren- en chemische industrie.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Neem contact op met Neste's mediaservice, tel. +358 50 458 5076 / media@neste.com (ma-vr 08.30 tot 16.00 EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afvalstoffen, reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen vanaf 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Als technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten, met de intentie om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren we ook hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2020 bedroeg de omzet van Neste 11,8 miljard euro, waarbij 94% van de vergelijkbare bedrijfswinst afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.nl