18 Januari 2023

Neste voor de zeventiende keer op rij één van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld

Published in Nieuws under Duurzaamheid

Neste Corporation, Persbericht, 18 januari 2023 om 9.00 uur (EET)

Neste is voor de 17de achtereenvolgende keer opgenomen in de Corporate Knights 2023 Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Corporate Knights analyseerde 6.720 bedrijven in vergelijking met branchegenoten van over de gehele wereld en Neste was een van de bedrijven die de top 100 haalde. Neste staat op de 29ste plaats in de lijst en op de 1ste plaats in de lijst van sectorgenoten.

Neste staat al langer in de lijst dan enig ander energiebedrijf ter wereld. Neste werd in de sector Energie beoordeeld met 413 andere bedrijven en kwam als beste uit de bus.

“Het is een geweldige erkenning om tussen zoveel andere duurzaamheidsleiders in deze lijst te staan. In de loop der jaren hebben wij aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van onze klimaatdoelstellingen en dat werk gaat door. Mijn grote dank voor alle prestaties in 2022 gaat uit naar het hele Neste-team en onze partners”, zegt Minna Aila, Executive Vice President, Sustainability & Corporate Affairs bij Neste.

Neste streeft ernaar de broeikasgasemissies van zijn klanten tegen 2030 jaarlijks met minstens 20 miljoen ton CO2-equivalent te verminderen en tegen 2035 een koolstofneutrale productie te bereiken. In 2022 heeft Neste een strategische studie gelanceerd voor de transformatie van haar raffinaderij in Porvoo, Finland naar een site voor hernieuwbare en circulaire oplossingen die op wereldvlak toonaangevend wordt én naar het raffineren van niet-fossiele olie in het midden van de jaren 2030.

De Global 100-lijst is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheidsprestaties onder bedrijven die wordt samengesteld door het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights. De ranglijst is gebaseerd op een beoordeling van 25 belangrijke duurzaamheids-prestatie- indicatoren (KPI’s), variërend van milieuprestaties tot duurzame investeringen en duurzaam gegenereerde omzet, resource management, personeelsmanagement, financieel management en prestaties van leveranciers.

Corporate Knights classificeert sinds 2022 duurzaam gegenereerde omzet en duurzame investeringen in overeenstemming met hun Corporate Knights Sustainable Economy Taxonomy. Deze methode weegt het absolute aandeel van duurzaam gegenereerde omzet en duurzame investeringen en de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Voorheen was de score gebaseerd op de prestaties ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met Neste's mediadienst, tel. +358 800 94025 / media@neste.com (weekdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur EET). Abonneer op Neste’s (pers)berichten via https://www.neste.com/for-media/releases-and-news/subscribe.

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Het is onze ambitie om onze olieraffinaderij in Porvoo, Finland tegen 2030 de meest duurzame raffinaderij van Europa te maken. Wij introduceren hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals vloeibaar gemaakt plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. Wij hebben de doelstelling om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren en wij zullen de koolstofemissie-intensiteit van verkochte producten tegen 2040 met 50% verminderen. Wij hebben ook hoge normen vastgesteld voor biodiversiteit, mensenrechten en onze toeleveringsketen. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2021 bedroeg de omzet van Neste 15,1 miljard euro. Lees meer: neste.nl