6 Maart 2020

Neste ondertekent European Plastics Pact

Neste Corporation, Nieuws, 6 maart 2020, om 13 uur (EET)

Vandaag heeft Neste, samen met verschillende lidstaten van de Europese Unie en vooruitstrevende bedrijven uit de Europese plasticindustrie, in Brussel het European Plastics Pact ondertekend.

Het European Plastics Pact is een vooraanstaand initiatief en een platform voor landen en organisaties uit de gehele plastics-waardeketen in Europa. Het platform beoogt door samenwerking de systemische overgang naar een circulaire plastic-economie in Europa te versnellen.

“Neste is een purpose-gedreven bedrijf met de ambitie om een ​​gezonde planeet voor onze kinderen te creëren. Met de ondertekening van het European Plastics Pact willen we opnieuw onze verplichting  benadrukken om de Europese plasticsindustrie te helpen transformeren. Neste wil oplossingen vinden om plasticvervuiling te bestrijden en de afhankelijkheid van een industrie gedreven op fossiele olie te verminderen. Onze hernieuwbare oplossingen worden al gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen. Bijvoorbeeld bij de productie van biobased polypropyleen en polyethyleen op commerciële schaal voor de Europese markt. Hiermee versnellen we de chemische recyclingcapaciteit samen met verschillende waardeketenpartners om de verschuiving naar een circulaire plasticseconomie mogelijk te maken'', zegt Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers and Chemicals, Neste.

Het European Plastics Pact heeft als doel om een grensoverschrijdende uitwisseling en samenwerking op pan-Europese schaal te versnellen. Dit ter aanvulling  op en ondersteuning van de reeds bestaande Europese en wereldwijde verplichtingen en bestaande nationale en private bedrijfsinitiatieven die gaan over circulariteit van plastic-waardeketens.

Meer informatie:

Neste's circulaire oplossingen voor kunststoffen (in English) 
2020 Global 100: Neste in top 3 meest duurzame bedrijven ter wereld