25 Juni 2018

Neste Nederland wint jaarlijkse Safety Award

Published in Nieuws under Mensen, Duurzaamheid

Neste heeft in Nederland een Safety Award in ontvangst mogen nemen. Deze mooie blijk van waardering heeft het bedrijf te danken aan de stemmen van haar aannemers.

 

https://lh3.googleusercontent.com/HyEZr0uNDziEoq2RsXKG2hl4rg_0qrtF0sP5qg3_FFeQQ2yV7-XXB93x8y9tCpxCHf9ctmcV07lDfwqlzMuCWfuTcoE3qlnY0cfpwneJnPs7B0Ud1zYL36r8jN_zg5gX_NitgJ95

 

Hanno Schouten verrast medewerkers met het nieuws dat ze de VOMI Safety Award hebben gewonnen.

 

De VOMI Safety Award wordt aan een bedrijf toegekend op basis van de feedback die aannemers geven en een beoordeling door een onafhankelijke jury. Hanno Schouten, Directeur van Neste Nederland B.V, zegt dat het al een grote eer was om bij de top drie genomineerden te horen: “Het feit dat we waardering krijgen van onze aannemers en dat zij zich veilig en gelukkig voelen in onze werkomgeving is al een prijs op zich.”

 

Volgens de jury werken de aannemers graag met Neste vanwege de positieve sfeer en het wederzijdse vertrouwen. Dat zijn belangrijke factoren voor het creëren van een veilige werkomgeving. Handelingen zoals bijvoorbeeld het respecteren van de expertise van anderen is een belangrijke factor bij het samenwerken. “Als een kraanmachinist ons vertelt dat er een betere manier is om de zaken aan te pakken, luisteren we naar hem. Het gaat er niet om dat wij de zaken op onze manier aanpakken, maar wij willen de zaken op de beste manier uitvoeren,” legt Hanno uit.

 

Hanno erkent ook dat een open en niet-hiërarchische werkcultuur helpt bij het verbeteren van de veiligheid. Communicatie vindt niet alleen plaats van het management naar de leidinggevenden, maar stroomt in alle richtingen. “Wij willen eerlijke feedback geven, maar wij willen mensen ook aanmoedigen om feedback te geven aan het management. Het is belangrijk tijd vrij te maken om te luisteren naar wat mensen te zeggen hebben,” licht Hanno toe.

 

Wat betekent het voor Neste om een award zoals deze te mogen ontvangen? Hanno vindt dat de felicitaties voor het hele bedrijf zijn aangezien iedereen heeft meegeholpen om veiligheid succesvol te implementeren in de bedrijfscultuur. Op persoonlijk vlak betekent de award voor hem dat het bedrijf op de goede weg is. “De award is een opsteker voor iedereen die op onze locatie werkt. Het is iets dat we kunnen gebruiken bij het voortzetten van onze reis. Want dat is wat veiligheid is, een reis. We zijn nooit klaar met leren en we moeten ons elke dag blijven ontwikkelen.

 

Meer informatie:

https://www.vomi.nl/nieuws/neste-wint-vomi-safety-experience-award/