25 Januari 2022

Liebherr vergroot het gebruik van Neste MY Renewable Diesel

Neste Corporation, Persbericht, 25 januari 2022 om 14.00 uur (EET)

Met ingang van januari 2022, gaat Liebherr het gebruik van Neste MY Renewable Diesel™ uitbreiden naar de fabriek in Kirchdorf. Daar ontwikkelt en produceert het bedrijf jaarlijks ongeveer 2.500 hydraulische graafmachines, material handling-machines en gelede trucks. De door Neste geproduceerde hernieuwbare diesel, gaat gebruikt worden voor het eerste tanken en het testen, en geleidelijk voor alle transportbewegingen in de fabriek.

Liebherr, wereldleider in de productie van mobiele kranen, gebruikt al sinds september 2021 exclusief Neste MY Renewable Diesel voor het aandrijven van de mobiele- en rupskranen in de fabriek in Ehingen.

Liebherr heeft de afgelopen maanden het hele gamma mobiele kranen en rupskranen voorbereid op het gebruik van hernieuwbare diesel. Daartoe werden de dieselmotoren door de fabrikanten eerst gecontroleerd, gecertificeerd en goedgekeurd voor het gebruik van hernieuwbare diesel. Klanten en de eigen testafdeling van het bedrijf hebben ook uitgebreide tests uitgevoerd met de kranen die worden aangedreven door hernieuwbare diesel. De vereiste tests voor de goedkeuring zijn uitgevoerd met Neste MY Renewable Diesel.

"We kunnen 2,5 miljoen liter fossiele diesel per jaar besparen door over te schakelen op Neste MY Renewable Diesel. Dat betekent een jaarlijkse vermindering van ongeveer 6.500 ton CO2", beschrijft Ulrich Heusel, productiedirecteur bij Liebherr-Werk Ehingen GmbH.

Neste MY Renewable Diesel in een duurzamer alternatief voor fossiele diesel. Door over te schakelen op hernieuwbare diesel kunnen machines met dieselmotoren die in gebruik zijn over de hele wereld, snel beginnen met het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Door Neste MY Renewable Diesel als brandstof te gebruiken voor het eerste tanken en door het gebruik ervan voor alle nieuwe en oudere machines goed te keuren, stelt Liebherr haar klanten in staat de uitstoot van hun activiteiten te verminderen.

"We zijn erg trots op onze samenwerking met Liebherr. Het feit dat ze ook het gebruik van Neste MY Renewable Diesel voor oudere machines goedkeuren, maakt het voor de bouwsector gemakkelijk om hun klimaatemissies in een oogwenk aanzienlijk te verminderen,'' zegt Carl Nyberg Executive Vice President Renewable Road Transportation bij Neste. “Wij ondersteunen onze klanten om hun uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 20 miljoen ton per jaar te verminderen", vervolgt Carl Nyberg.

Overschakelen naar Neste MY Renewable Diesel maakt een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen mogelijk

Neste MY Renewable Diesel is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Het helpt de uitstoot van broeikasgassen (‘GHG’) tot 90%* te verminderen wanneer de uitstoot van deze brandstof over de hele levenscyclus wordt vergeleken met fossiele diesel. De hernieuwbare diesel is een "drop-in"-brandstof, die volledig compatibel is met alle dieselmotoren en geen aanpassingen vereist aan bestaande voertuigen of de infrastructuur van de brandstofdistributie.

Toenemende beschikbaarheid van hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten

Neste is 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel. Neste’s raffinaderijen in Rotterdam en Singapore zijn de grootste en meest geavanceerde raffinaderijen voor hernieuwbare diesel en hernieuwbare producten ter wereld. De totale productiecapaciteit van Neste voor hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten, bedraagt momenteel 3,2 miljoen ton per jaar. Eind eerste kwartaal van 2023, stijgt dit naar 4,5 miljoen ton per jaar.

*) De gebruikte methode voor het berekenen van de uitstoot tijdens de levenscyclus en de emissiereductie voldoet aan de EU Renewable Energy Directive II (2018/2001/EU)

Neste Corporation

Susanna Sieppi
Vice President, Communications

Meer informatie: Neem contact op met de mediaservice van Neste op tel. +358 50 458 5076 / media@neste.com (tijdens weekdagen van 8.30 tot 16.00 uur EET).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. We verwerken afvalstoffen, reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. We zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en ontwikkelen chemische recycling om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Met onze hernieuwbare en circulaire oplossingen willen we onze klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen vanaf 2030 te verminderen met minstens 20 miljoen ton per jaar. Als technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten, met de intentie om vanaf 2035 koolstofneutraal te produceren, introduceren we ook hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, zoals plastic afval, als grondstoffen voor de raffinage. We worden consequent opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices en de Global 100-lijst van 's werelds meest duurzame bedrijven. In 2020 bedroeg de omzet van Neste 11,8 miljard euro, waarbij 94% van de vergelijkbare bedrijfswinst afkomstig was van hernieuwbare producten. Lees meer: neste.nl

Liebherr in brief

The Liebherr Group is a family-run technology company with a highly diversified product portfolio. The company is one of the largest construction equipment manufacturers in the world. It also provides high-quality and user-oriented products and services in a wide range of other areas. The Liebherr Group includes over 140 companies across all continents. In 2020, it employed around 48,000 staff and achieved combined revenues of over 10.3 billion euros. Liebherr was founded in Kirchdorf an der Iller in Southern Germany in 1949. Since then, the employees have been pursuing the goal of achieving continuous technological innovation, and bringing industry-leading solutions to its customers. Read more: www.liebherr.com