30 Mei 2018

De transportrevolutie is er – Neste en Telia werken samen om slimmere mobiliteit te creëren

Neste Corporation 30 mei 2018 om 9.30. (EET)

Vanwege de toenemende behoeften van consumenten en de digitalisering, is het vervoer van mensen en goederen onderhevig aan ongekend snelle veranderingen. Tegelijkertijd wordt de logistieke sector in toenemende mate geconfronteerd met eisen voor het verminderen van de uitstoot. Eerder deze maand stelde de Europese Commissie bijvoorbeeld een wetgeving voor die zou vereisen dat de uitstoot van kooldioxide door zwaar verkeer in 2030 met 30% verminderd.

 

Met deze behoeften in het achterhoofd, bundelen Neste en Telia hun krachten voor het ontwikkelen van oplossingen voor de logistieke behoeften van hun klanten.

 

“Er is veel gesproken over de transportrevolutie, die revolutie vindt nu plaats. Onze zakelijke klanten hebben gewacht op nieuwe oplossingen die zowel de uitstoot verminderen als de bedrijfsefficiëntie verbeteren. Door de samenwerking met Telia kunnen we zelfs een groter assortiment aan diensten aanbieden aan onze klanten,” vertelt Hyötyläinen, Onderdirecteur Marketing namens de bedrijfstak Marketing & Services bij Neste.

 

“Met nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen kunnen we gezamenlijk verantwoordelijke oplossingen ontwikkelen voor vele sectoren. De uitdagingen op het gebied van transport zijn zo groot dat een strategische en diepgewortelde samenwerking tussen de verschillende partijen nodig is om al die uitdagingen op te lossen. Neste is een logische partner voor ons om onze doelstellingen op het gebied van transportoplossingen van de toekomst te verwezenlijken.” aldus, Kalle Mehtola, IoT Verkoopdirecteur Telia.

 

Neste SmartTruck voor slimmer transport

De eerste uitkomst van de samenwerking tussen de twee bedrijven is de Neste SmartTruck-service voor zwaar verkeer. Hiermee kunnen bedrijven één interface gebruiken voor toegang tot tal van toepassingen, waaronder optimalisatie van het brandstofverbruik, automatisering van tachograaf-gegevensoverdracht en mobiel tanken voor beroepschauffeurs. De Neste-app maakt het tanken sneller en veiliger, omdat er geen afzonderlijke pasjes of contant geld nodig zijn voor de betaling. De service omvat ook GPS-positionering, wat helpt bij het beheer van het wagenpark, de planning en het rijden zelf.

 

“Neste SmartTruck is ontworpen als platform van de toekomst voor nieuwe functies en toepassingen. Het is de eerste gezamenlijke stap naar nieuwe diensten. De digitalisering van het zware verkeer is nog maar net begonnen, met zeer reële vooruitzichten op verhoogde veiligheid en nog veel meer. Een zeer interessante ontwikkeling is een gezamenlijk project van EEE Innovations, het Finse transportbureau en Trafi om het zware verkeer te gebruiken voor het verzamelen van weersgegevens en het verbeteren van veiligheid op de weg,” vervolgt Hyötyläinen.

 

Neste Corporation

 

Kaisa Lipponen

Directeur Communicatie

 

Meer informatie: Mika Hyötyläinen, Onderdirecteur Marketing, Marketing & Services, Neste, tel. +358 (0)10 458 4132; Kalle Mehtola, IoT Verkoopdirecteur Telia, tel. +358 40 302 3381, kalle.mehtola(at)teliacompany.com

 

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en consumenten. Met ons brede assortiment hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot in het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststromen, en we leveren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrieën. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2018 werd Neste tweede op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: ​​neste.nl

 

Telia Finland

Telia Finland is een nieuwe generatie op het gebied van telecom, zowel internationaal als lokaal. Wij helpen bij het tot stand brengen van nieuwe soorten verbindingen en we willen het dagelijks leven eenvoudiger maken voor u, uw bedrijf en uw gemeenschap. Onze lange geschiedenis in Finland gaat terug tot 1855. We investeren elk jaar ongeveer 200 miljoen euro in aansluitingen in Finland en hebben ongeveer 3.500 mensen direct in dienst en indirect nog duizenden anderen. Wij zijn onderdeel van de internationale Telia Company, dat actief is in 13 landen, van Noorwegen tot Turkije. Onze wereldwijde connecties stellen ons in staat om u de beste services aan te bieden, waar u ook bent. Tegen het einde van 2017 hadden ongeveer 4,3 miljoen abonnees ons als hun provider gekozen. Sluit je bij ons aan op www.telia.fi